lauantai 2. elokuuta 2014

Juhlahumua




Kun on oikein pieni, 
voi keinua heinässä heiluvassa, 
levätä kukassa tuoksuvassa, 
kun on oikein pieni. 


Rakas 4-vuotiaani, iso pieni tyttäreni 

Syntymäpäiväjuhlat olivat jo kesäkuussa, vietimme niitä sen jälkeen kun olimme saaneet miehen ja esikoisen Turkista viimein kotiin. Esikoisemme sairastui matkalla vesirokkoon ja palasin kotiin yksin tyttöjen kanssa... siitä pitäisi tehdä ihan oma postauksensa.

Rekvisiitta synttäreillä oli hyvin pitkälti ostettu Ikeasta. Varsinkin noissa kaverijuhlien kertisastioissa ja liinassa on ihanan kirkkaat ja kesäiset värit. Lisäksi ostin nuo vaalenapunaiset metalliruukut, joissa oli esillä leivoshaarukat sekä servetit. Silikoniset muffinivuoat toimi kivasti prinsessakeksejen ja vaahtokarkkien tarjoiluun. Kaverijuhlissa niissä puolestaan oli erilaisia strösseleitä ja koristeita lapsille. 


Kuppikakut toimittivat tällä kertaa kakun asemaa


Päärynä-kinuskikakku

Pohja:
150g kaurakeksejä
50g voita
2 Snickers patukkaa 

Täyte:
2dl kuohukermaa
1prk maustettua rahkaa, päärynä-kinuski (Valio)
1rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä

Koristeeksi:
Viinirypäleitä
Kinuskikastiketta
Mintunlehtiä


Kinkkuvoileipäkakku
Pohja:
150g ruispaahtoleipää
80g tuorejuustoa

Täyte:
4 liivatelehteä
100g raastettua tuorekurkkua
0,3tl suolaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
300g palvikinkkua siivuina
50g suolakurkkua
Persiljaa
200g ruohosipulituorejuusto
200g ranskankermaa
0,5dl lihalientä
mustapippuria

Koristeluun:
Kirsikkatomaattia
Kurkkua
Viinirypäleitä


1. Pane paahtoleivät uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä 100 asteessa 15–20 minuutin ajan. Leikkaa jäähtyneet leivät monitoimikoneen leikkuuterällä muruiksi. Lisää joukkoon maustamatonta tuorejuustoa noin 80 grammaa eli sen verran, että murumassa pysyy hyvin koossa.
2. Voitele halkaisijaltaan noin 24-senttisen irtopohjavuoan reunus öljyllä ja laita se suoraan tarjoiluastialle ilman pohjaosaa. Painele leipämurumassa tarjoiluastian pohjalle vuoan reunojen sisäpuolelle.
3. Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta kurkku ja ripottele sen päälle suolaa. Valuta raasteesta ylimääräinen neste pois siivilässä.
4. Mittaa leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen kinkku, suolakurkku, persilja ja maustamaton tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi.
5. Mittaa toiseen kulhoon ruohosipulituorejuusto sekä ranskankerma. Vatkaa ne hyvin sekaisin.
6. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja sulata liivatteet lihaliemeen. Anna liivatenesteen hieman jäähtyä ja kaada se ruohosipulituorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
7. Yhdistä ruohosipulituorejuustoseos, kurkkuraaste ja kinkkuseos keskenään. Mausta mustapippurilla. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin hyvin suojattuna ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
8. Irrota reunus varovasti hyytyneen kakun ympäriltä. Leikkaa salaatista multainen kanta pois, mutta jätä suojamuovi vielä salaatin ympärille.
9. Koristele!

Täytetty ciapatta

1/2 esipaistettu ciapatta
1 mozzarellapala
1 avocado
punaista pestoa
2 tomaattia
rucolaa

Paistetaan 200 asteessa n. 10min




Keijuprinsessa kynttilänpuhaltajana




Kaverisynttäreiden tarjoilu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti